Πως προετοιμάζουμε την παραγωγή του επόμενου έτους

Ενημέρωση 01/03/2018

Είστε παραγωγός; Καλλιεργείτε οπωροφόρα, αμπέλια, ελιές, ακτινίδια; Αν ναι, σίγουρα -όπως ο κάθε ένας άλλωστε- θα επιθυμείτε μια μεγάλη, πρώιμη και εμπορεύσιμη παραγωγή για το επόμενο έτος. Η διαφοροποίηση οφθαλμών στους ανθοφόρους είναι μια καθοριστική διεργασία. Διαβάστε παρακάτω μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας για καλύτερη παραγωγη.

Σε όλα τα πολυετή φυτά και τα οπωροφόρα δέντρα, την Άνοιξη, με την αύξηση της θερμοκρασίας, αρχίζει η σταδιακή έκπτυξη των βλαστοφόρων & ανθοφόρων οφθαλμών. Οι ανθοφόροι  στα πυρηνόκαρπα ( ροδακινιά, νεκταρινιά, βερικοκιά, κερασιά, βυσσινιά, δαμασκηνιά κλπ.) εκπτύσσονται πρώτοι ενώ στα μηλοειδή (μηλιά, αχλαδιά) που έχουμε μικτούς οφθαλμούς εκπτύσσονται μαζί με τα φύλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ώριμα φύλλα για να παράγουν υδατάνθρακες για την ανάπτυξη των ανθέων και μέχρι την αρχική φάση των καρπών.

Επομένως όλες οι εργασίες του φυτού μέχρι τότε, υποστηρίζονται από ουσίες στις ρίζες και τον φλοιό βλαστών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, ανόργανα) που είναι αποθηκευμένες από το φθινόπωρο του προηγούμενου χρόνου. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι έχει καθοριστική σημασία για την παραγωγή του επόμενου έτους η θρεπτική κατάσταση του δέντρου το προηγούμενο φθινόπωρο μέχρι και την πτώση των φύλλων (χειμέρια νάρκη).

Σημ.: H καρυδιά, καστανιά, ακτινιδιά & κυδωνιά αντίθετα βλαστάνουν και ωριμάζουν τα φύλλα τους και μετά εκπτύσσουν τα άνθη οπότε τα υποστηρίζουν μέχρι και την αρχή της καρποφορίας. Παρ’ όλα αυτά και αυτά τα δέντρα για να βλαστήσουν θέλουν αποθηκευμένες ουσίες από τον προηγούμενο χρόνο.

Επιπλέον για να υπάρχουν αρκετοί ανθοφόροι οφθαλμοί (ή στους μικτούς αναπτυγμένα μεριστώματα για άνθη) πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαφοροποίηση ενός ικανού ποσοστού οφθαλμών από φυλλοφόρους(όπως δημιουργούνται αρχικά) σε ανθοφόρους. Αυτή η διεργασία αρχίζει συνήθως από το καλοκαίρι  και ολοκληρώνεται συνήθως μετά την συγκομιδή που απαλλάσσει το δέντρο από το φορτίο του και μέχρι την χειμέρια νάρκη.

Πρέπει λοιπόν την εποχή αυτή, που συνήθως οι παραγωγοί δεν δίνουν μεγάλη σημασία, να τροφοδοτούμε τα δέντρα με απαραίτητα λιπαντικά στοιχεία και από το έδαφος και από τα φύλλα. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση παραγωγή υδατανθράκων & πρωτεϊνών μέσω της φωτοσύνθεσης όσο υπάρχουν ώριμα φύλλα και οι ουσίες αυτές θα αποθηκευθούν στο φλοιό των βλαστών και τη ρίζα.

Η Agroza σε συνεργασία με την CIFO προτείνει ειδικά προϊόντα για άμεση  αποθήκευση στο φλοιό και ερεθισμό του φυτού για διαφοροποίηση οφθαλμών σε ανθοφόρους ανεξάρτητα από μία υδρολίπανση με άζωτο και ιχνοστοιχεία. Τα προϊόντα αυτά είναι το BIOLIGHT σε συνδυασμό με το METIL B.

Το BIOLIGHT είναι βιοδιεγέρτης με όλα τα αμινοξέα και 4 βασικά ιχνοστοιχεία με ισχυρή ενέργεια. Το METIL B είναι άζωτο βραδείας απορρόφησης υψηλής καθαρότητας & λειτουργικότητας. Η συμμετοχή των ανωτέρω είναι καθοριστική για την τελική παραγωγή του επόμενου χρόνου.

Γρήγορες οδηγίες εφαρμογής: 

BIOLIGHT (200GR/1000L νερό) + METIL B (5L/1000Lνερό)  για 1-2 εφαρμογές μετά την συγκομιδή έως και λίγο πριν το χειμώνα.

Η Agroza διαθέτει τα προϊόντα της Cifo μέσω ενός μεγάλου πανελλαδικού δικτύου καταστημάτων γεωργικών ειδών και εφοδίων. Αν ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε τα πολύ υψηλής ποιότητας σκευάσματα θρέψης και λίπανσης της Cifo, ώστε να βελτιώσετε τα αποτελέσματα στην παραγωγής σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κατευθύνουμε σε κάποιον συνεργάτη μας. Αν πάλι θέλετε να εντάξετε τα προϊόντα Cifo στη γκάμα των προϊόντων που εμπορεύεστε, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε.

Close Cart

Close Cart

General Contact
Τηλέφωνο +30 210 9920182