Βαθμοί Brix και κρασί: τι πρέπει να προσέξουμε

Πώς μπορεί η CIFO να βοηθήσει με τα προϊόντα της, ώστε τα αμπέλια, να έχουν τους επιθυμητούς βαθμούς BRIX στον παραγόμενο οίνο;

Τι είναι οι βαθμοί BRIX;

Οι βαθμοί Brix είναι μέτρο της περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Η μέθοδος Brix χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τον προσδιορισμό της ωρίμανσης των σταφυλιών, της πιθανής περιεκτικότητας σε αλκοόλ για τις ποικιλίες κρασιού και της περιεκτικότητας σε σάκχαρα.

Πώς μπορούμε να αυξήσουμε τους βαθμούς BRIX;

Μπορούμε να αυξήσουμε τους βαθμούς Brix, την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και την ένταση χρώματος στα κόκκινα κρασιά με τα προϊόντα Cet 46 Green, Ener 26 και Biolight που χρησιμοποιούνται κατά τη φάση ωρίμανσης του σταφυλιού.

Κατά τη φάση αυτή, τα φυτά υποβάλλονται σε πολύπλοκες φυσιολογικές διεργασίες, οι οποίες επηρεάζονται από συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες όπως το έδαφος και το κλίμα και επομένως είναι απαραίτητο να φροντίζουμε κάθε πτυχή που θα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Για να αποκτήσουμε την καλύτερη ποιότητα, τόσο στο κελάρι όσο και στο μπουκάλι, είναι απαραίτητο να ξεκινάμε από το χωράφι μέσω του ελέγχου της ειδικής θρέψης των φυτών, ακολουθώντας σωστούς χειρισμούς που επιτρέπουν την απόκτηση των επιθυμητών αισθητηριακών χαρακτηριστικών και την αποφυγή της χρήσης θειούχων ενώσεων ή άλλων προσθηκών.

Για την αποφυγή φαινομένων στρες ή θρεπτικών ελλείψεων που μπορεί να επηρεάσουν την τελική ποιότητα των σταφυλιών και του γλεύκους, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί επαρκής θρέψη, μέσω της εφαρμογής τριών προϊόντων που εφαρμόζονται διαφυλλικά: Biolight , Cet 46 Green και Ener 26. Τα προϊόντα αυτά, δρουν συνεργιστικά και έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ολοκληρώνουν τη σωστή θρέψη του αμπελώνα μέσω ενός καινοτόμου μηχανισμού δράσης που ενεργεί σε πολλαπλούς αγρονομικούς στόχους.

Συγκεκριμένα ενεργούν για:

  • Ομοιομορφία ωρίμανσης
  • Βελτίωση στη φυσιολογική ωρίμανση της σάρκας και των σπόρων των σταφυλιών
  • Καλύτερη σύνθεση του φαινολικού προφίλ των γλευκών, με θετικές επιδράσεις στους δείκτες τονικότητας και χρώματος.

πως αυξάνουμε τους βαθμούς BRIX στο κρασί

 

Το Biolight είναι ένα σύμπλεγμα αμινοξέων, με μαγνήσιο και χηλικά μικροστοιχεία διαμορφωμένα σε υδατοδιαλυτή σκόνη που ενδείκνυται για τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μειωμένες δόσεις μέσω διαφυλλικών εφαρμογών. Αμινοξέα όπως η αργινίνη, η αλανίνη και η λευκίνη ευνοούν τη σύνθεση των προδρόμων ουσιών που είναι υπεύθυνες για τη γεύση και τα αρώματα που είναι χαρακτηριστικά του καλλιεργούμενου πρέμνου, η προλίνη και η γλυκίνη ασκούν δράση κατά του στρες, ενώ η φαινυλαλανίνη ολοκληρώνει τον πολύπλοκο μηχανισμό δράσης υποστηρίζοντας τη σύνθεση των ανθοκυανών, υπεύθυνες για το χρώμα της επιδερμίδας. Δόση 400 g/10 στρέμματα, 1 εφαρμογή.

Το Cet 46 Green, ένα οργανικό σπέσιαλ προϊόν, περιέχει αμινοξέα και μικροθρεπτικά συστατικά, ειδικά σχεδιασμένο για να βελτιώνει τις διαδικασίες ωρίμανσης των καρπών, εφαρμόζεται στα τελικά στάδια της καλλιέργειας και επιτρέπει τη βελτίωση των φυσιολογικών διεργασιών που εμπλέκονται στη βιοσύνθεση του αιθυλενίου και των χρωστικών που είναι υπεύθυνες για το χρωματισμό των καρπών. Τα μικροθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη σύνθεση του, δρουν ως καταλύτες για το μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπαρών οξέων. Επίσης, επιτρέπει τη βελτίωση του ποιοτικού προφίλ του τελικού προϊόντος κατά τη συγκομιδή, μέσω υψηλότερης περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες και υψηλότερης περιεκτικότητας σε σάκχαρα στο γλεύκος. Δόση 2 L/10 στρέμματα, 2 εφαρμογές.

Το Ener 26, αποτελείται από αμινοξέα και σε συνέργεια με το κάλιο, θείο, μαγνήσιο, ασβέστιο και άλλα στοιχεία σε χηλική μορφή που περιέχει, ευνοεί την ανάπτυξη των καρπών που ωριμάζουν, επιτρέπει την καλύτερη μετατόπιση του σάκχαρα προς τους καρπούς και καθορίζει τη βελτίωση του χρώματος των σταφυλιών και των αρωμάτων των γλευκών. Δόση 4 kg /10 στρέμματα, 2 εφαρμογές.

Καλή επιτυχία!

Close Cart

Close Cart

Skip to content