Γεμίστε με “πράσινο” το σπίτι και το γραφείο για πραγματικό “καθαρό” αέρα αλλά ψυχοσωματική ευεξία!

Ο αέρας που αναπνέουμε είναι συχνά κακής ποιότητας, γεμάτος με ρυπογόνους παράγοντες. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη πόλη. Το ίδιο συμβαίνει και σε περιοχές παραγωγή ενέργειας, με βιομηχανικά απόβλητα, καύση βιομάζας, αλλά συνθήκες που δημιουργούνται από μεγάλες πυρκαγιές ή καύση καλλιεργειών από αγρότες. Στο σπίτι, το πρόβλημα μπορεί επίσης να αυξηθεί λόγω και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με οικοδομικά υλικά, κόλλες και χρώματα που χρησιμοποιούνται για έπιπλα, απορρυπαντικά, καπνό τσιγάρου και άλλα. Για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, τα φυτά είναι απαραίτητα: στην πραγματικότητα, το “πράσινο” στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, βοηθά να αναπνέουμε καλύτερα.

ΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ “ΤΡΩΝΕ” ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

Δεν είναι «μαγικά» και σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά σίγουρα βοηθούν πολύ! Υπάρχουν ορισμένα είδη που έχουν μια αξιοσημείωτη δύναμη να απορροφούν από το φύλλωμα, μέσω μικροσκοπικών ανοιγμάτων (στοματίων), κατά τη διάρκεια της κανονικής καθημερινής μεταβολικής διαδικασίας τους, ορισμένα τοξικά στοιχεία (μέταλλα, χημικές και χημικές-οργανικές ουσίες) που στη συνέχεια καθίστανται αδρανή και «αποθηκεύονται» στα κυτταρικά τοιχώματα, χωρίς να προκαλούν βλάβη στο φυτό. Τέτοια είναι τροπικά φυτά όπως η δράκαινα, χλωρόφυτο, ντιφενμπάχια, πόθος, σπαθίφυλλο, ανθούριο και μερικά παχύφυτα όπως η αλόη και η σανσιβέρια.
Το πράσινο στο σπίτι μας κάνει να ζούμε καλύτερα, επειδή απελευθερώνει οξυγόνο και επομένως εμπλουτίζει τον αέρα με αυτό το θεμελιώδες στοιχείο για τη ζωή.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα φυτά εσωτερικού χώρου, υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που τα κρατούν υγιή και ζωηρά. Μερικά μπορούν να ζήσουν για χρόνια, άλλα έχουν μικρότερο κύκλο ζωής. Οι ανάγκες για νερό, φως και λίπασμα μπορεί επίσης να είναι πολύ διαφορετικές. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το προσωπικό ενός καλού καταστήματος κατά την αγορά τους. Άλλοι βασικοί κανόνες είναι οι παρακάτω:

ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ

Χρησιμοποιείστε υπόστρωμα εμπλουτισμένο με περλίτη, ένα φυσικό υλικό που προάγει τη σωστή ενυδάτωση και τη βέλτιστη αποστράγγιση. Στον πάτο της γλάστρας μπορείτε επιπλέον να βάλετε μια στρώση διογκωμένης αργίλου , ως στραγγιστικό.

ΘΡΕΨΗ

Ταΐστε τα τακτικά, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, χορηγώντας υγρό λίπασμα Cifo Liquido per piante verdi για πράσινα φυτά κάθε εβδομάδα (για τροπικά είδη εσωτερικού χώρου) και υγρό λίπασμα Cifo piante grasse για παχύφυτα, κάθε δύο εβδομάδες, για κάκτους και παχύφυτα.

KAΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Διατηρήστε τα φυτά καθαρά, χρησιμοποιώντας Cifo Mirax, γυαλιστικό φύλλων χωρίς προωθητικό, αέριο κάθε 15-20 ημέρες σε αυτά που έχουν λεία φύλλα. Οι κάκτοι και τα φυτά με τριχωτά φύλλα μπορούν να καθαριστούν με μια μαλακή βούρτσα.

ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗ

Αναγέννηση φυτών που έχουν εξασθενήσει από συνθήκες στρες χρησιμοποιούμε βιοδιεγέρτη Cifo Αlgatron, 100% φυσικό, που βοηθά τα στρεσαρισμένα φυτά να ανακτήσουν τη ζωτικότητα (2-3 εφαρμογές κάθε 15-20 ημέρες).

• ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το Cifo Propoli είναι εξαιρετικό, με βάση τη πρόπολη, παρέχει θρέψη με μια φυσική ουσία που ενισχύει τα φυτά ώστε να αναπτύξουν ισχυρό σύστημα και να αντιμετωπίσουν ασθένειες και έντομα.

• ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Εάν το νερό της βρύσης είναι «σκληρό» και γεμάτο άλατα, μπορεί να εμφανιστεί φυσιοπάθεια, χλώρωση (ωχρά φύλλα, κιτρινίλες). Δεν αντιμετωπίζεται αυτό με λίπασμα αλλά με εφαρμογές Cifo Radicale, ενός ταχέως απορροφούμενου χηλικού σιδήρου που δίνει στα φύλλα το φυσικό τους χρώμα και λάμψη.

Καλή σας επιτυχία!

Close Cart

Close Cart

Skip to content