Ανοιξιάτικες λιπάνσεις: Πως να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα

Διαφορετικές ανάγκες θρέψης

Την άνοιξη, οι διατροφικές απαιτήσεις των φυτών αυξάνονται σταδιακά. Η επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, βοηθά στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων αλλά και καλύτερης υποστήριξης των διαφόρων κατηγοριών φυτών κατά τη διαδικασία ανάπτυξής τους. Ακολουθούν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα.

Καλλωπιστικά φυτά στον κήπο και σε μεγάλες γλάστρες.
Για τη σωστή λίπανση όλων των πολυετών και μονοετών φυτών, μπορείτε να επιλέξετε ένα σκεύασμα κοκκώδες γενικής χρήσης όπως το Λίπασμα γενικής χρήσης Agroza (10-6-15+3 CaO+ 2 MgO + 22 SO3+ B +Zn). Είναι κατάλληλο για όλα τα φυτά όπως: καλλωπιστικά, πράσινα φυτά, οπωροφόρα, λαχανικά, κωνοφόρα, θάμνοι, πράσινοι φράχτες, γκαζόν, ανθοφόρα κτλ. Περιέχει μια ισορροπημένη αναλογία θρεπτικών συστατικών και τα σημαντικά ιχνοστοιχεία, για να εξασφαλίσει τη πλήρη θρέψη και την υγιή ανάπτυξη των φυτών. Εφαρμόζεται απευθείας στο χώμα τακτικά, κάθε 25-30 ημέρες.

trianafilies
Photo by Nikita Tikhomirov on Unsplash

Τριανταφυλλιές.
Οι διατροφικές απαιτήσεις τους είναι υψηλές. Σε αυτή την εποχή σχηματίζονται τα άνθη. Είναι απαραίτητο να χορηγηθεί το λίπασμα Cifo per rose για τριαντάφυλλα σε κοκκώδη σύνθεση, απευθείας στο χώμα. Έχει άμεσο αποτέλεσμα και εξασφαλίζει πρώιμη και διαρκή ανθοφορία. Επαναλαμβάνουμε τη λίπανση κάθε 20 μέρες. Συνιστάται επίσης για ανθοφόρους θάμνους όπως φορσύθια, φιλάδελφος, πικροδάφνη κ.λ.π.

Γαρδένιες, αζαλέες και ροδόδεντρα.
Έχουν ειδικές ανάγκες και το υγρό λίπασμα Cifo acidofile για οξύφιλα φυτά είναι απαραίτητο, κατάλληλο και για καμέλιες, ορτανσίες, μανόλιες, σφένδαμο, ρείκια. Επαναλαμβάνουμε τη λίπανση κάθε 20 μέρες.

prasina fyta
Photo by Bart Zimny on Unsplash

Πράσινα φυτά στη βεράντα και σε εσωτερικούς χώρους.
Φυτά όπως μονστέρα, αρέκα, σεφλέρα, ζάμια, φίκος, κέντια, δράκαινα, καλαθέα, μπουκαρνέα, τροπικά φυτά, απαιτούν για τη συντήρηση τους λίπασμα για πράσινα φυτά. Τέτοιο είναι το Cifo liquido per piante verdi για πράσινα φυτά. Επαναλαμβάνουμε τη λίπανση κάθε 20 μέρες.

Καλή επιτυχία!

Close Cart

Close Cart

Skip to content