Η πρόταση μας για τη διασφάλιση της ποιότητας της παραγωγής και της υψηλής αντοχής των καλλιεργειών στις καταπονήσεις (stress)

Παλαιότερα, όταν μιλούσαμε για χρήση προϊόντων όπως οι βιοδιεγέρτες, αναφέραμε την μόνο τη σημαντική αύξηση στη κερδοφορία των παραγωγών. Όμως, οι ανάγκες των καλλιεργειών πλέον είναι τέτοιες, που απαιτούν και δικαιολογούν απόλυτα τη συνεχή χρήση τους, για να αντιμετωπιστούν καταστάσεις όπως:

  •  Η μη ταύτιση εμπορικής ωρίμανσης και φυσιολογικής ωρίμανσης των φυτών
  • Οι απαιτήσεις για υψηλή μετασυλλεκτική ποιότητα καρπών
  • Ευαισθησία στις κλιματικές ανισορροπίες
  • Συνεχής καταπόνηση εδάφους

Από τις καταστάσεις αυτές, ο κίνδυνος απουσίας κρίσιμων παραγόντων για την καλή απόδοση της καλλιέργειας φαίνεται αμέσως και προκύπτει η ανάγκη για προσεκτική διαχείριση της λίπανσης, σε συνδυασμό με την προστασία της φυσικής γονιμότητας των εδαφών. Επίσης, στις κηπευτικές καλλιέργειες, η ανάγκη διατήρησης υψηλής ποιότητας τελικών νωπών προϊόντων είναι σημαντική, ιδίως για εγκεκριμένες καλλιέργειες βιολογικής γεωργίας.

Η εμπειρία μας

Για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων καταστάσεων, οι λύσεις που έθεσε σε εφαρμογή η αποκλειστικά συνεργαζόμενη με εμας η Cifo (εταιρεία θρέψης από το 1965, μέλος της ILSA Group, με παρουσία σε τουλάχιστον 50 χώρες), προβλέπει τη χρήση ειδικών προϊόντων θρέψης – βιοδιεγερτών, που εφαρμόζονται σε διαφορετικές φάσεις και εποχές και λειτουργούν με συμπληρωματικό τρόπο, αξιοποιώντας τη δράση των χουμικών και φουλβικών οξέων, αμινοξέων φυσικής προέλευσης, μικροοργανισμών και βιοδραστικών ουσιών που περιέχονται στα φύκια Macrocystis integrifolia.

Ενίσχυση της γονιμότητας του εδάφους

Οι πολυσακχαρίτες, τα αμινοξέα φυτικής προέλευσης και το κάλιο που περιέχονται στο Supernat 93 επιδρούν θετικά στη γονιμότητα τους εδάφους και τονώνουν τη δραστηριότητα των μικροοργανισμών του και όχι μόνο! Ευνοεί την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από τις ρίζες (μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά), βελτιώνοντας την απόδοση των λιπασμάτων και αναζωογονεί τα φτωχά εδάφη ενισχύοντας παράλληλα τη βλαστική ανάπτυξη, για υψηλότερες αποδόσεις.

Kατάλληλο και για βιολογικές καλλιέργειες.

Βιοδιεγέρτες με επίδραση στη ριζόσφαιρα

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της καταπόνησης του εδάφους και την ανάπτυξη ενός ισχυρού ριζικού συστήματος, αναπτύχθηκε το Betalga, βιοδιεγέρτης με αμινοξέα και εκχυλίσματα από τα φύκια Ascophyllum nodosum, Macrocystis intergrifolia και Sargassum. Ευνοεί τη σχέση αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των φυτών και των ωφέλιμων μικροοργανισμών του εδάφους, προάγοντας την ανάπτυξη ενός ισχυρού ριζικού συστήματος.

Eπίσης, προωθεί τη βλάστηση των σπόρων (με εμβάπτιση πριν την σπορά), μειώνει το στρες μεταφύτευσης και ενισχύει την ισορροπημένη μετέπειτα ανάπτυξη των φυτών.

Αποφύγετε τους κινδύνους του αβιοτικού στρες

Το Macys BC 28 είναι ένα ισχυρό βιοδιεγερτικό που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη βιολογική γεωργία και αποτελείται από 100% συμπυκνωμένο εκχύλισμα φυκιών Macrocystis integrifolia, ικανό να επηρεάσει θετικά τη φυσιολογία του φυτού και να προετοιμάσει τις βάσεις για να ξεπεραστούν όλες οι στρεσογόνες καταστάσεις, χάρη στην αναλλοίωτη παρουσία των πολυάριθμων φυσικών δραστικών ουσιών που περιέχονται στα ίδια τα φύκια.

Διατηρήστε την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής των προϊόντων μετά τη συγκομιδή

Είναι πολύ σημαντική η διασφάλιση συνοχής των καρπών για την αύξηση της διάρκειας ζωής και της αποφυγής ρωγμών που μπορεί να προκαλέσει την απώλεια χυμών και την εγκατάσταση παθογόνων μικροοργανισμών. Το Calcisan Green δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Ειδικό βιοδιεγερτικό που περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο και φύκια Macrocystis integrifolia και επιτρέπει τη μέγιστη μεταφορά συγκέντρωσης ασβεστίου στους φυτικούς ιστούς.

Η χρήση του προϊόντος έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί την ελαστικότητα των κυτταρικών μεμβρανών και με αυτόν τον τρόπο μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από το σκίσιμο της επιδερμίδας ακόμη και σε ευαίσθητες ποικιλίες.

Υποστηρίξτε τα στάδια της ωρίμανσης

Προχωρώντας προς τα τελικά στάδια της καλλιέργειας, είναι εύκολο να διατρέξουμε τον κίνδυνο υπερωρίμανσης περιμένοντας να ωριμάσει πλήρως ο καρπός, με τις επακόλουθες απώλειες.

Η λύση που προτείνουμε σε αυτή την περίπτωση είναι το Ener 26 και Cet 46 Green, που θα συνδυαστούν σε μία μόνο εφαρμογή για να εντείνουν και να δώσουν ομοιόμορφο χρωματισμό στους καρπούς,αυξάνοντας ταυτόχρονα τον βαθμό Brix.

Το Ener 26 είναι ένα σκεύασμα, κατάλληλο για χρήση και στη βιολογική γεωργία, με βάση τα αμινοξέα και παράλληλα εμπλουτισμένο με μακρο και ιχνοστοιχεία, για την άμεση παροχή μεταβολικής ενέργειας στο φυτό, ειδικότερα, επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό των σακχάρων και τη μετατόπιση των φωτοσυνθετικών ουσιών (σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά άλατα κ.λ.π.) προς τους καρπούς.

Η χρήση του σε συνδυασμό με το Cet 46 Green επιτρέπει την υποστήριξη του μεταβολισμού των φυτών ακριβώς στη φάση που η ζήτηση ενέργειας φτάνει στο αποκορύφωμά της, για την ομοιόμορφη ωρίμανση επιτυγχάνοντας και τη βελτίωση όλων των ποιοτικών παραμέτρων.

Close Cart

Close Cart

Skip to content